Vandaag open tot 18:00 uur

3 beste tips voor een perfecte huidverzorging

Onze huid is een van de belangrijkste organen. Hij biedt de eerste weerstand tegen indringers en zorgt ervoor dat wij niet te snel oververhit, onderkoeld of uitgedroogd raken. Kortom, onze huid zorgt goed voor ons. Maar zorgen wij eigenlijk wel goed genoeg voor onze huid? Voor wat hoort wat, vandaar deze top tips voor een perfecte huidverzorging. Je huid verdient het!

 

1: Voeding, the do's en the don'ts

 

Voeding is de basis van ons bestaan. Niet gek dus dat een vers, gezond en gevarieerd eetpatroon ook invloed heeft op de kwaliteit van de huid. Hierbij moet je voornamelijk denken aan de vitamines A, C en D, die veel te vinden zijn in verschillende groente- en fruitsoorten. Die vitamines zijn van cruciaal belang in een goede huidverzorging.

 

Bijvoorbeeld superfoods en groene smoothies zijn een mooie toevoeging aan je voedingspatroon en zitten bomvol vitaminen, mineralen en anti-oxidanten. Die zorgen ervoor dat je huid er stralend uit gaat zien.

 

Waar goede voeding ervoor kan zorgen dat je huid mooier wordt, kan slechte voeding natuurlijk het tegenovergestelde. Een goede huidverzorging bestaat niet alleen uit meer goede voeding maar ook uit minder slechte. Daarbij moet je vooral denken aan te veel suiker en te veel zout.

 

2: Sporten

 

Een goede huidverzorging is ook het fit houden van de rest van je lijf. Wanneer je sport zorg je ervoor dat de transportfunctie van je bloed verbetert. Deze bloedcirculatie is van belang om anti-oxidanten - die je net uit je groene smoothie hebt gezogen - naar de huid te verplaatsen. Daarnaast vervangt sporten vet door spiermassa waardoor de cellulitis die in vet ontstaat minder wordt.

 

Let goed op je hygiëne na het sporten. Wanneer je na het sporten niet goed doucht als je gezweet hebt, kunnen er kleine bultjes op de huid ontstaan.

 

3: Slapen

 

Vond je de vorige tips over huidverzorging voornamelijk vermoeiend, dan past deze tip helemaal in jouw straatje. Slapen! Een goede nachtrust is van enorm belang om er fris uit te zien. Als je te weinig slaapt wordt de bloedcirculatie in je huid minder waardoor je er vermoeid en bleekjes uit gaat zien.

 

Tijdens het slapen wordt je huid vernieuwd en vinden er allerlei processen plaats die ervoor zorgen dat je huid gezond blijft. Slaap je te weinig dan worden deze processen niet optimaal volbracht. Draai je dus nog maar een keertje om!

 

Wat verder nog belangrijk is voordat je tussen de lakens springt, is het materiaal van het beddengoed. Zorg ervoor dat je beddengoed kan ademen, zodat je zweet kan ontsnappen.

Dit zijn goede tips om de huid beter te onderhouden. Bij Cestmoi bieden wij ook verschillende behandelingen en producten aan om uw huid op een topconditie te krijgen. Zo hebben we een gepersonaliseerde gezichtsbehandeling van Dermalogica. Klik hier voor meer informatie.

 

Ook bieden wij verschillende producten aan. Deze kunnen hier besteld worden.

 

Vond u dit een interessante blog? Laat het ons weten via Facebook of Instagram en deel dit bericht via social media om uw vrienden op de hoogte te brengen van deze tips!