Vandaag open tot 18:00 uur

Onze huid is een van de belangrijkste organen. Hij biedt de eerste weerstand tegen indringers en zorgt ervoor dat wij niet te snel oververhit, onderkoeld of uitgedroogd raken. Kortom, onze huid zorgt goed voor ons. Maar zorgen wij eigenlijk wel goed genoeg voor onze huid? Voor wat hoort wat, vandaar deze top tips voor een perfecte huidverzorging. Je huid verdient het!

 

1: Voeding, the do's en the don'ts

 

Voeding is de basis van ons bestaan. Niet gek dus dat een vers, gezond en gevarieerd eetpatroon ook invloed heeft op de kwaliteit van de huid. Hierbij moet je voornamelijk denken aan de vitamines A, C en D, die veel te vinden zijn in verschillende groente- en fruitsoorten. Die vitamines zijn van cruciaal belang in een goede huidverzorging.

 

Bijvoorbeeld superfoods en groene smoothies zijn een mooie toevoeging aan je voedingspatroon en zitten bomvol vitaminen, mineralen en anti-oxidanten. Die zorgen ervoor dat je huid er stralend uit gaat zien.

 

Waar goede voeding ervoor kan zorgen dat je huid mooier wordt, kan slechte voeding natuurlijk het tegenovergestelde. Een goede huidverzorging bestaat niet alleen uit meer goede voeding maar ook uit minder slechte. Daarbij moet je vooral denken aan te veel suiker en te veel zout.

 

2: Sporten

 

Een goede huidverzorging is ook het fit houden van de rest van je lijf. Wanneer je sport zorg je ervoor dat de transportfunctie van je bloed verbetert. Deze bloedcirculatie is van belang om anti-oxidanten - die je net uit je groene smoothie hebt gezogen - naar de huid te verplaatsen. Daarnaast vervangt sporten vet door spiermassa waardoor de cellulitis die in vet ontstaat minder wordt.

 

Let goed op je hygiëne na het sporten. Wanneer je na het sporten niet goed doucht als je gezweet hebt, kunnen er kleine bultjes op de huid ontstaan.

 

3: Slapen

 

Vond je de vorige tips over huidverzorging voornamelijk vermoeiend, dan past deze tip helemaal in jouw straatje. Slapen! Een goede nachtrust is van enorm belang om er fris uit te zien. Als je te weinig slaapt wordt de bloedcirculatie in je huid minder waardoor je er vermoeid en bleekjes uit gaat zien.

 

Tijdens het slapen wordt je huid vernieuwd en vinden er allerlei processen plaats die ervoor zorgen dat je huid gezond blijft. Slaap je te weinig dan worden deze processen niet optimaal volbracht. Draai je dus nog maar een keertje om!

 

Wat verder nog belangrijk is voordat je tussen de lakens springt, is het materiaal van het beddengoed. Zorg ervoor dat je beddengoed kan ademen, zodat je zweet kan ontsnappen.

Dit zijn goede tips om de huid beter te onderhouden. Bij Cestmoi bieden wij ook verschillende behandelingen en producten aan om uw huid op een topconditie te krijgen. Zo hebben we een gepersonaliseerde gezichtsbehandeling van Dermalogica. Klik hier voor meer informatie.

 

Ook bieden wij verschillende producten aan. Deze kunnen hier besteld worden.

 

Vond u dit een interessante blog? Laat het ons weten via Facebook of Instagram en deel dit bericht via social media om uw vrienden op de hoogte te brengen van deze tips!

5 oorzaken van een gevoelige huid

Er zijn verschillende factoren die een gevoelige huid kunnen veroorzaken of verergeren.

Dit zijn de vijf belangrijkste:

1. omgevingsfactoren

Extreme temperatuurschommelingen door warmte of kou en een te lage luchtvochtigheid in je (werk)omgeving kunnen ervoor zorgen dat de huid uitdroogt en daardoor gevoeliger wordt. Ook factoren zoals luchtvervuiling en chemicaliën kunnen de huid gevoeliger maken.

2. verkeerd productgebruik

Verkeerd gebruik van cosmetica kan ervoor zorgen dat je huid geïrriteerd raakt. Ook kunstmatige toevoegingen zoals parfum en synthetische kleurstoffen kunnen triggers zijn voor ontstekingsreacties.

3. leefstijl

Stress, maar ook factoren zoals roken en overmatige blootstelling aan UV-stralen, zorgen ervoor dat een teveel aan vrije radicalen vrijkomt. Vrije radicalen tasten het bindweefsel aan, waardoor de huid minder elastisch wordt en de huidbarrière uit balans raakt. Dit vergroot de kans op huidirritatie.

4. dehydratatie

Een gedehydrateerde huid is vaak de voorloper van een gevoelige huid. Doordat de barrièrefunctie van een gedehydrateerde huid uit balans is, worden schadelijke invloeden van buitenaf minder goed tegengehouden. Dit kan huidirritaties zoals jeuk en een rode huid tot gevolg hebben.

5. huidaandoeningen

Roodheid, jeuk en schilfers kunnen duiden op een ontstekingsreactie van de huid als gevolg van een onderliggende huidaandoening. Voorbeelden van dergelijke aandoeningen zijn rosacea en eczeem.

Carita lanceert 4 ultra geconcentreerde boosters voor het effectief aanpakken van specifieke aandachtspunten van uw huid.

De boosters zijn verkrijgbaar in vier verschillende varianten;

  • Eén voor de vermindering van vochtlijntjes & beginnende rimpels door gebrek aan vocht,
  • één voor een gladde & egale huid zonder oneffenheden en pigmentverstoringen,
  • één voor het verfijnen en egaliseren van de huidstructuur,
  • en één voor het liften en verstevigen van de huid.

De boosters kunnen op drie verschillende manieren worden toegepast;

  • Als SOS-kuur om de huid een directe oppepper te geven,
  • als vast onderdeel van de dagelijkse verzorgingsroutine en
  • als ‘reisproduct’ om de huid tijdens (lange) reizen in topconditie te houden.

Les Precis is een absolute doorbraak in concentraten voor thuisgebruik. De boosters bevatten een uitzonderlijk hoge concentratie werkstoffen, voor ongekend snel en zichtbaar resultaat.

Vraag uw huidspecialist naar advies over uw Les Precis Booster

Huidspecialist Cestmoi' is sinds vorig jaar december te vinden in Princenhage. Na 10 jaar een vestiging in Breda te hebben heeft eigenaar Corné Hendrikx besloten de vestiging in Breda samen te laten smelten met die in Princenhage. Een mooiere, grotere en breder inzetbare locatie is hiervan het resultaat. Wij werden uitgenodigd voor een Dermalogica Skin Treatment. 

lees de gehele blog hier

Iedere dag weer een dagje ouder worden…

Leeftijd, het is wel een dingetje in mijn dagelijks werk. Want stiekem zijn we daar toch allemaal een beetje mee bezig. We worden er in de media ook wel frequent op attent gemaakt. Je zou bijna gaan geloven dat eeuwig jong blijven bestaat. Laatst op TV zag ik: “Met het gebruik van (*****), zijn binnen twee weken zijn uw rimpels weg”  Knap, heb ik er veertig jaar over gedaan om ze te krijgen, kunnen ze in twee weken weg. U snapt het al ,dat is echt onmogelijk!

Ouder worden is een geleidelijk proces wat, afhankelijk van de belasting van uw huid, sneller of langzamer gaat. Voordat ik ga uitleggen wat er allemaal met uw huid gebeurt wil ik dat u zich realiseert dat uw huid uw grootste orgaan is. Zorg er goed voor!

De kwaliteit van je huid kan afnemen om verschillende redenen. We verdelen dat in intrinsieke en extrinsieke invloeden.

De Intrinsieke invloed is 20 tot 40%

-          dat is puur je erfelijke aanleg

De extrinsieke invloed is dus 60 tot 80%!

-          Zon  - stress-  klimaat -  milieu – roken  zijn de méést bepalende invloeden op het veranderen, dan wel verslechteren van uw huidconditie.

De extrinsieke invloeden zijn het meest beïnvloedbaar en daar liggen de grote winstkansen voor uw huid.

Denk hierbij simpelweg aan het goed en regelmatig gebruik van een zonbeschermingsfactor. Sterker nog de laatste onderzoeken leiden ertoe dat sommige cosmeticamerken al overgaan op daglicht bescherming. Het hele jaar door dus.

Ouder worden brengt cosmetische veranderingen van de huid met zich mee. De meeste veranderingen zijn eenvoudig te verklaren.  

Fijne lijntjes en rimpels

-          Na je dertigste jaar is er 1% afname van je fibroblasten per jaar. Zij zijn verantwoordelijk voor de aanmaak van je collageenvezels(elasticiteit van de huid).

-          Uw mimiek zorgt voor de nodige rimpeltjes, denk aan de lachrimpeltjes rond de ogen.

-          Huidturgor (huidspanning) neemt na je 40e duidelijk af. Hiervoor zijn je GAG’s (vochtkussentjes in de huid)  verantwoordelijk. Ze spelen een sleutelrol bij het vasthouden van vocht in de huid en ze helpen de collageenproductie te stimuleren.

Huidelasticiteit

-          Naast je collageen wordt de elasticiteit nog bepaalt door je elastine-vezels. Deze vezels    worden na je 25e minder in aantal.

Pigmentatie

-          Per 10 jaar heb je een vermindering van 6-10 % van je melanocyten (pigmentcellen), daardoor heeft u minder bescherming tegen zon en kan de huid vlekkerig worden (of op later leeftijd pigmentvlekken)

-          Recent wetenschappelijk onderzoek toont aan dat inwoners van sterk industrialiseerde gebieden, door milieuvervuiling, 20-22 % meer kans lopen op hyperpigmentatie. Met name op wang en slapen.

Bovenstaande is echt maar het topje van de ijsberg als het gaat om de huidige kennis van de huid. Steeds meer studies richten zich op de huid en huidveroudering.

En het mooie van wetenschappelijk onderzoek is, als je de oorzaak weet, kun je aan de oplossing gaan werken.

En daar wordt hard aan gewerkt kan ik u vertellen.

Geavanceerde producten maken het inmiddels mogelijk om de huid te beïnvloeden en te verbeteren waar wenselijk is.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw huid? Stap binnen bij Cestmoi en laat u adviseren wat wij voor uw huid kunnen betekenen.

Corné