Maandag weer geopend vanaf 13:00 uur

Blog: Healthy Skin: Hyaluronzuur, dé ultieme dorstlesser

Na een heerlijke vakantie in Kroatië ben ik twee weken geleden weer enthousiast en vol energie gestart met werken. Heerlijk genoten van de rust, de zon  en het aangenaam warme klimaat. Wat ieder jaar weer opvalt is dat de lokale bevolking helemaal niet zo zongebruind is als menig toerist. Ongelofelijk hoe rood en “doorbakken” toeristen, met de huidige kennis over zon, op hun strandstoeltje liggen. Rondwentelend in de olie. Gelukkig hoef ik mezelf  op vakantie niet  bezig te houden met  de conditie van de huid van alle toeristen.  In mijn instituut is de huidconditie van de huid, na de zomer,  wél een aandachtspunt natuurlijk.  Ondanks alle toegenomen aandacht voor de verzorging en bescherming van de huid in de zomerperiode, blijft de belasting  van de zon op je huid wél aanwezig. Afhankelijk van de beschermingsmaatregelen tijdens jouw verblijf in de zon zal je huid behoefte hebben aan ‘herstel’.

Wat ik het meest te zien krijg na de vakantie is een ‘vochtarme’ huid met fijne lijntjes en een wat doffe uitstraling. Dat is heel makkelijk te verklaren! De zon is de belangrijkste factor met betrekking tot  huidveroudering en dehydratatie van  de huid.  Verder wordt de bovenste huidlaag (de opperhuid) dikker ter bescherming tegen de zon.  Simpelweg voldoende ‘water’ toevoegen is dan al een belangrijke stap. En dat doen we met hyaluronzuur!

Hyaluronzuur is een lichaamseigen suiker en komt van nature voor het epitheelweefsel  en bindweefsel van de huid. De grote kracht van hyaluronzuur zit in het vasthouden van grote hoeveelheden vocht. Echte waterbommetjes dus!  Hyaluronzuur kan 1000 maal het eigen gewicht aan vocht in je huid vasthouden en  Cross-linked  Hyaluronzuur wel  5000 maal. Ware krachtpatsers na de zon, maar helemaal voor de 40+ huid een hele belangrijke bouwstof.

Want naarmate je ouder wordt,  produceert je huid minder Hyaluronzuur waardoor de huid droog en minder elastisch wordt. De jonge huid heeft een percentage van 65% hyaluronzuur. En dus véél volume! Op de leeftijd van 40 jaar, kan dit al met 50% zijn afgenomen. Hyaluronzuur stimuleert tevens de aanmaak van collageen. Een belangrijke bouwstof voor de stevigheid en elasticiteit van je huid. Door extra Hyaluronzuur toe te voegen  blijft de vochtbalans van de ouder wordende huid op peil waardoor je huid straalt, het volume toeneemt  en je rimpelvorming vermindert.

Populaire producten om je hyaluronzuur op peil te houden- of te brengen zijn naast de dagcrèmes, vooral de hoog geconcentreerde boosters, maskers of serums. Met een hoge concentratie cross linked hyaluronzuur breng je jouw huid of liever houd je jouw huid in goede conditie.  Een andere manier om hyaluronzuur toe te dienen aan je huid is door middel van injectables. Lokaal wordt , mits goed aangebracht, volume aan de huid gegeven waardoor je huid er mooier uit komt te zien.

Heb jij je huid in de zon ‘perfect’ verzorgd? Complimenten! Dan is het voor jouw huid nu héérlijk om gebruik te maken van een extra kuurtje met hyaluronzuur. Je hoeft niet te herstellen maar  zo onderhoud je de aanmaak van collageen en van je huidelasticiteit.

En zoals je weet; voorkomen is nog steeds beter dan genezen.