Vandaag open tot 18:00 uur

Blog: Healthy skin: Pigment stress......!

Pigment stress…….

Wanneer ik deze blog zit te schrijven,  is het een prachtige voorjaarsdag, de terrassen rondom Cestmoi zitten vol met lunchende dames gezellig nippend aan een wijntje.  Wat een heerlijke energie hangt er dan toch in de lucht.

Diezelfde energie zorgt er blijkbaar voor dat iedereen, na de donkere wintermaanden, weer tot leven komt. De voorjaarskleding komt uit de kast en daarmee komt het uiterlijk nadrukkelijker in beeld. En dat merk je op een mooie dag meteen.  Vandaag bijvoorbeeld heb ik een cliënt  binnen gehad met de vraag of ik wist waarom de pigmentatie op haar huid vlekkeriger wordt in de loop van de jaren. Vragen over pigmentatie nemen al geruime tijd toe. Sterker nog,  op dit moment hebben pigmentvlekken de nummer één plaats veroverd in de top van ergernissen over de huid.  De positie is overgenomen van de (beginnende) rimpeltjes.

Oorzaken

Danielle, 43 jaar,  is een behandeltraject ingegaan om haar pigment waar mogelijk te egaliseren. Belangrijk bij een behandeling van pigmentproblemen voor mij is om te gaan kijken waar de onregelmatige pigmentatie haar mogelijke oorsprong heeft. En er zijn heel wat oorzaken te bedenken. De belangrijkste oorzaken die wij structureel doornemen, zijn;

medicijngebruik, gebruik(te)  anticonceptiepil, 33 % van de gebruikers heeft last van hyperpigmentatie. Slapen en bovenlip zijn de meest in het oog springende gebieden.

Beschadiging door zonverbranding, een veelvoorkomende reden voor pigmentafwijkingen op latere leeftijd. En zeker voor de 40-plussers geldt dat het “voorkomen” van verbranding niet dezelfde aandacht had zoals bij de huidige jeugdige generatie.

Stresslevel? Stress heeft invloed op de aanmaak van AMSH (melanine stimulerend hormoon) en kan zeker invloed uitoefenen.

En echt helemaal nieuw in het rijtje is milieuvervuiling! Er is in recent onderzoek aangetoond dat  mensen die in een industrieel gebied wonen, 20-22% meer kans hebben op pigmentverschuivingen! Oorzaak blijkt de hoeveelheid “vrije radicalen” te zijn.

Behandeling

Bij Danielle blijkt dat zij tot op heden weinig aandacht heeft besteed aan haar huid en aan zonbescherming. Mogelijke bijkomende factor is haar stresslevel. Haar drukke baan geeft op dit moment veel stress. We gaan een intensief traject in wat we stapsgewijs opbouwen. Allereerst gaan we de huid in goede conditie brengen zodat de huid beter gaat reageren op behandelingen en producten. Ik heb gekozen voor het ‘Brightening’ traject.  De meest recente ’Brightening’ technieken komen uit Azië waar pigment en helderheid een “big issue” is. In de ‘Brightening’ behandeling ligt het accent op het verbeteren van de huidconditie, verhelderen van de teint en het onderdrukken of controleren van de melanine vorming. Dit in tegenstelling tot de omstreden ‘Whitening’ behandeling waar het accent ligt op het volledig elimineren van je pigmentatie.  Omdat we richting de zomer gaan, starten we pas in het najaar met de intensieve exfoliërende behandeling op basis van melkzuur.

Thuisgebruik

Meest belangrijke voor Danielle is haar huid beschermen tegen de invloed van zon. Tegenwoordig zijn de breedspectrum zonproducten samen met je dagverzorging een prima bescherming. En als basis voor haar “thuis”-gebruik heb ik Danielle  geadviseerd om met de Brightening productlijn te starten. De behandeling in de cabine wordt op deze manier thuis verlengd en zorgt voor een intensievere aanpak van je pigmentatie.

Verwachtingen

Vaak bestaat mijn werk als huidexpert uit verwachtingsmanagement, waar liggen de verwachtingen van mijn cliënt en wat mag en kan de cliënt realistisch gezien, verwachten van mijn behandeltraject. Het blijft een uitdaging  waar wij gezamenlijk  aan gaan werken en waarin we van beiden de maximale inzet mogen verwachten om tot een goed resultaat te komen.

En laat ik die uitdagingen nu het leukste van mijn werk vinden!

Corné Hendrikx

Bron ; http://theredpost.global/healthy-skin-acne-veertig

Lifestyle en business voor 40+ vrouwen met een bite......