Waarom blijft het mij toch steeds weer verrassen, denk ik ieder keer weer? Met grote regelmaat krijg ik de vraag in mijn instituut … komen er eigenlijk ook mannen hier? En zo ja, wat laten die dan doen?

Blijkbaar is het dus niet zo gebruikelijk als dat ik dacht dat het was. Toen ik 25 jaar geleden als schoonheidsspecialist op de markt kwam werd er al geschreven dat “de man” het gat in de markt was.  In al die tijd is er inmiddels wel veel veranderd maar de vanzelfsprekendheid dát , of misschien liever, óf je instituut is ingericht op mannen en vrouwen blijkt nog steeds een vraag waard.

Past het aandacht geven aan je huid of lichaam dan niet in het rijtje van je (uiterlijke-) verzorging. Net zo gewoon als het poetsen van je tanden of het verzorgen van je kleding.  Kijkend naar de huidige ontwikkeling  van bijvoorbeeld de “barber-shops” lijkt het erop dat we de laatste stappen aan het maken zijn.  Een mooie ontwikkeling die ik zeker toejuich.

Voor mij persoonlijk is het eigenlijk heel eenvoudig; mijn bedrijven zijn ingericht op “gepersonaliseerd maatwerk” waarbij het belangrijk is om de kennis in huis te hebben om maatwerk te kunnen leveren en het verder er niet toe doet of je een mannelijke of vrouwelijke cliënt behandelt. En ik kan je vertellen, wij zijn zeker niethet enige instituut met deze gedachtegang.

Huid technisch zijn er zeker verschillen tussen mannen en vrouwen. Wat betreft de behoeftes en vragen van mannen zijn er echter grote overeenkomsten met de vrouwelijke cliënten.

Waar lopen mannen zoal voor binnen;

  • huidproblemen, variërend van acne tot problemen door seizoensinvloeden (advies huidverzorging)
  • huidirritaties door het scheren (scheeradvies)
  • overbeharing op bijv. rug/borst (I.P.L. /Laser)
  • rug-schouder-nek klachten ((sport-)massage)
  • advies over dagelijkse huidverzorging
  • huidverbetering
  • preventieve zorg;  verkeerde werkhouding en/of lichaamshouding, invloed van  teveel stress (behandelplan maken)

Om alle vragen en oplossingen te behandelen gaat wat ver. Maar zoals je ziet kunnen we je bij veel vragen of problemen de oplossing bieden.

Zoals ik al vertelde personaliseren wij graag, dus:

Heb jij specifieke vragen over jouw huid? Laat het me weten door te reageeren via info@cest-moi.nl

Bron: www.wiewathaar.nl