Maandag weer geopend vanaf 13:00 uur

MeLine: Pigment verwijderen

“De combinatie van actieve en intensieve ingrediënten werken gecontroleerd en vernietigend op de melaninesynthese” . Dit maakt Me-line uniek.

Me-line is een kuur van meerdere behandelingen in combinatie met productgebruik en bedoeld om het pigment van binnenuit af te breken. De resultaten zijn schitterend! Deze pigment behandeling kan enkel worden uitgevoerd wanneer je de Me-line producten voor thuis tijdens de kuur gebruikt! Zonder thuisgebruik gaat de kuur niet het optimale resultaat behalen.

ME-line behandeltraject

De ME-line is een kuur van 3 tot 4 maanden waarmee elke vorm van pigment drastisch verminderd kan worden. De kuur bestaat uit twee peeling-masker behandelingen en één of twee ID (microneedling) behandelingen én een thuispakket. Tijdens het thuisgebruik wordt de instituutbehandeling voortgezet.

MeLine Behandeling 1: MeLine Peeling-Masker 

Er wordt gestart met een peeling-masker behandeling in het instituut waarna de behandeling vanaf dag 3 verder thuis wordt voortgezet. De combinatie van de actieve werkstoffen (o.a. tranexaminc acid en retinal) geven een sterke en vernietigende werking tegen de melanine synthese. Proces van pigmentaanmaak wordt verstoord, het tyrosinase enzym wordt vernietigd en groei van epidermale cellen worden versneld.

MeLine Behandeling 2: MeLine ID microneedling

Na 3 weken staat een ID – MeLine microneedling behandeling op het programma. De combinatie van specifieke ingrediënten van de MeLine ampul, die met de microneedling wordt gebruikt, zorgt voor anti-oxidatie en heeft een ontstekingsremmende werking. De pigment vernietigende werking verstoort de aanmaak van pigment en reeds bestaande pigment ophopingen.

MeLine Behandeling 3: MeLine Peeling-Masker

De behandeling wordt uitgevoerd zoals bij de eerste MeLine behandeling, echter blijft het peeling-masker nu langer op de huid zitten. De behandeling is door de vorige behandelingen én voortzetting van de behandeling door thuisgebruik, geïntensiveerd.

MeLine Behandeling 4: MeLine ID microneedling

Indien noodzakelijk kan er nog een vierde behandeling worden ingepland. Dit is echter alleen in overleg met onze huidspecialist en afhankelijk van de pigmentconditie van de huid.

Na de behandelingen & bijwerkingen

Na deze therapeutische maskerbehandelingen in ons instituut komt er een schilferende huidreactie op gang. Dit kan ongeveer 5 tot 7 dagen duren. In sommige gevallen kan het pigment eerst donkerder kleuren en daarna pas afschilferen. Tijdens het schilferproces is de huid extra gevoelig voor zonlicht en is direct zonlicht verboden. Dagelijks dient er  meerdere malen een SPF 30+ te worden aangebracht.

De thuisproducten (ME Line 4 thuisproducten: € 282,-) bevatten veel verhelderende stoffen, anti-oxidanten, zuren en pigmentremmers waar de huid aan moet wennen. Het is daarom belangrijk om de kuur langzaam op te bouwen zodat de huid kan wennen. De microneedling behandeling kent geen bijwerkingen. Het is wel belangrijk om altijd de huid goed te beschermen met SPF.

Resultaten

Na 1 maand merk je ongeveer 50% vermindering van de pigmentvlekken en de huidconditie zal beter zijn. Na 4 maanden kunnen we stellen dat het pigment grotendeels weg zal zijn. Het nachtproduct dient na de kuur, ter onderhoud, minimaal twee maal per week te worden blijven gebruikt. Na 8 maanden kan de ME-line indien nodig worden herhaald.

Na de kuur is het belangrijk om de huid 3 maanden te laten rusten voordat je andere behandelingen ondergaat zoals een peeling of laser. Dit is om te voorkomen dat het pigment weer opgewekt wordt door andere behandelingen.