Nieuws

Wist u dat 78% van de volwassen vrouwen wel eens last heeft van acne (ontstekingen) tijdens de maandelijkse cyclus. Stress is een hele belangrijke factor is bij acne. De kans dat u daar bij hoort is dus behoorlijk groot. Jammer genoeg is nog niet bij alle deskundigen bekend dat de acne huid van een puber en een volwassene anders is. Wist u bijvoorbeeld dat de volwassen huid ondanks uw acne ook vaak niet vet is? De ‘natuurlijke’ beschermlaag van uw acnehuid niet in topconditie is en dus reactiever is op allerlei invloeden? Herken je dat uw acnehuid vochtarm is en dus trekkerig voelt? Dit zijn meestal niet de huidkenmerken van een puberacne. Waarom zou u dan cosmetica producten gebruiken die eigenlijk ontwikkelt zijn  voor een puber? Wilt u een huid met minder minder ontstekingen en een kleinere kans op littekens of wondgenezing met pigment? Laat u dan informeren door een deskundige die een passende verzorging voor uw huid samenstelt!

Onze huid is een van de belangrijkste organen. Hij biedt de eerste weerstand tegen indringers en zorgt ervoor dat wij niet te snel oververhit, onderkoeld of uitgedroogd raken. Kortom, onze huid zorgt goed voor ons. Maar zorgen wij eigenlijk wel goed genoeg voor onze huid? Voor wat hoort wat, vandaar deze top tips voor een perfecte huidverzorging. Je huid verdient het!

 

1: Voeding, the do's en the don'ts

 

Voeding is de basis van ons bestaan. Niet gek dus dat een vers, gezond en gevarieerd eetpatroon ook invloed heeft op de kwaliteit van de huid. Hierbij moet je voornamelijk denken aan de vitamines A, C en D, die veel te vinden zijn in verschillende groente- en fruitsoorten. Die vitamines zijn van cruciaal belang in een goede huidverzorging.

 

Bijvoorbeeld superfoods en groene smoothies zijn een mooie toevoeging aan je voedingspatroon en zitten bomvol vitaminen, mineralen en anti-oxidanten. Die zorgen ervoor dat je huid er stralend uit gaat zien.

 

Waar goede voeding ervoor kan zorgen dat je huid mooier wordt, kan slechte voeding natuurlijk het tegenovergestelde. Een goede huidverzorging bestaat niet alleen uit meer goede voeding maar ook uit minder slechte. Daarbij moet je vooral denken aan te veel suiker en te veel zout.

 

2: Sporten

 

Een goede huidverzorging is ook het fit houden van de rest van je lijf. Wanneer je sport zorg je ervoor dat de transportfunctie van je bloed verbetert. Deze bloedcirculatie is van belang om anti-oxidanten - die je net uit je groene smoothie hebt gezogen - naar de huid te verplaatsen. Daarnaast vervangt sporten vet door spiermassa waardoor de cellulitis die in vet ontstaat minder wordt.

 

Let goed op je hygiëne na het sporten. Wanneer je na het sporten niet goed doucht als je gezweet hebt, kunnen er kleine bultjes op de huid ontstaan.

 

3: Slapen

 

Vond je de vorige tips over huidverzorging voornamelijk vermoeiend, dan past deze tip helemaal in jouw straatje. Slapen! Een goede nachtrust is van enorm belang om er fris uit te zien. Als je te weinig slaapt wordt de bloedcirculatie in je huid minder waardoor je er vermoeid en bleekjes uit gaat zien.

 

Tijdens het slapen wordt je huid vernieuwd en vinden er allerlei processen plaats die ervoor zorgen dat je huid gezond blijft. Slaap je te weinig dan worden deze processen niet optimaal volbracht. Draai je dus nog maar een keertje om!

 

Wat verder nog belangrijk is voordat je tussen de lakens springt, is het materiaal van het beddengoed. Zorg ervoor dat je beddengoed kan ademen, zodat je zweet kan ontsnappen.

Dit zijn goede tips om de huid beter te onderhouden. Bij Cestmoi bieden wij ook verschillende behandelingen en producten aan om uw huid op een topconditie te krijgen. Zo hebben we een gepersonaliseerde gezichtsbehandeling van Dermalogica. Klik hier voor meer informatie.

 

Ook bieden wij verschillende producten aan. Deze kunnen hier besteld worden.

 

Vond u dit een interessante blog? Laat het ons weten via Facebook of Instagram en deel dit bericht via social media om uw vrienden op de hoogte te brengen van deze tips!

Bij Cestmoi géén Black Friday maar kortingen op Happy Saturday! 

Het gaat zo snel dat we nu al weer een jaar verder zijn na het samengaan van Cestmoi en Auphir.
Er op terugkijkend kan ik voor mezelf zeggen dat we een mooi jaar hebben gehad. Ik ben blij met de gemaakte keuze om mijn twee bedrijven samen te brengen. Dit alles is zo voorspoedig verlopen door de enthousiaste inzet van mijn team, maar daarnaast vooral ook door u, onze trouwe cliënt. Fijn om te zien dat jullie zijn meegegaan in de vernieuwingen en enthousiast hebben gereageerd op  ons instituut en de  nieuwe behandelmogelijkheden.

Op Happy Saturday gaan we u, van 13.00-16.00 uur
verrassen met kortingen oplopend tot 15% op alle producten*.
Om het geheel feestelijker te maken zorgen wij natuurlijk voor een hapje en een drankje.
*(muv. lopende acties) 

Tot zaterdag 1 december!
Corné

DERMALOGICA & HUIDVERBETERING 

Nieuwe, effectieve formules die leiden tot huidverbetering, yes please.

Niets zo lekker om om de zoveel tijd een gezichtsverzorging in te plannen. En al zal je niet altijd bewust zijn van de producten die gebruikt worden tijdens de behandeling. Het Amerikaanse huidverzorgingsmerk Dermalogica is al jaar en dag de eerste keuze van professionele schoonheidsspecialisten overal ter wereld en hun klanten. Jij en ik, maar ook zeker beroemdheden als Charlize Theron die fan is van de Dermalogica Power Rich-formule of Gwyneth Paltrow die niet zonder haar Skin Smoothing Cream kan.

Pionier

Het eerste waar je aan denkt als je aan Dermalogica denkt zijn wellicht de blauwe en witte kleur van de verpakking, toch? De verpakkingen zijn niet ontworpen om bij je badkamer te passen. En dat is niet zomaar. Dermalogica kiest liever om te streven naar een gezonde en mooie huid voor iedereen en verleidt niet door mooie verpakkingen, maar besteed z'n tijd liever aan het uitdenken van nieuwe, effectieve formules die leiden tot huidverbetering. Het merk dat al sinds 1986 pionier is op gebied van huidverzorging, heeft ook een grondlegger, jawel. Jane Wurwand, de skin therapist opgeleid in Engeland en totaal onbekend met de Amerikaanse wereld van "beauty therapists", kwam tot de ontdekking dat vervolgopleidingen voor gezicht- en lichaamsbehandelingen niet bestonden in de Verenigde Staten. Daarom begon ze een opleidingsschool in Californië onder de naam The International Dermal Institute (IDI), waar gediplomeerde schoonheidsspecialisten hun kennis konden vergroten en zo konden concurreren met andere skin therapists. Huidverbetering en een gezonde huid boven beauty en glamour stellen in Hollywood, was in die tijd een gewaagde zet. Vandaag de dag wordt het IDI gezien als de top voor postgraduate opleidingen op het gebied van gezicht- en lichaamsbehandelingen. Terugkerende reacties op Dermalogica? De producten bevatten geen ingrediënten als minerale oliën, lanoline, chemische kleur- en geurstoffen en dat merk je. Nog een belangrijke factor is dat de producten van Dermalogica niet getest zijn op dieren en ze worden alleen verkocht via instituten waar door Dermalogica opgeleide professionele huidexperts werken. What's not to love.

Ken jij jouw huid?

Net zoals je je eigen lichaam moet kennen om de best mogelijke look neer te zetten, is ook je huid van binnen en van buiten kennen essentieel bij het aanbrengen van de juiste producten. What to do? De eerste stap daartoe is een bezoek aan een professionele huidexpert en het ondergaan van een Face Mapping®, die ze bij diverse Nederlandse instituten aanbieden. Aan de hand van deze analyse kan precies in kaart worden gebracht welke verzorging het meest geschikt is voor jouw huid.

Nieuwste lanceringen

Het merk staat niet stil en lanceert geregeld nieuwe serums, peelings of maskers. Deze drie zijn de nieuwste lanceringen van Dermalogica.

BioLumin-C Serum

Het nieuwe BioLumin-C Serum combineert een ultrastabiel Vitamine C complex met geavanceerde biotechnologie, waardoor het de van nature krachtige werking van Vitamine C brengt op de plek waar die het hardste nodig is.

Rapid Reveal Peel

Deze Rapid Reveal Peel geeft een kickstart aan je celvernieuwing om de daaronder liggende frisse, stralende huid te onthullen. Groot voordeel van deze professionele peeling voor thuis is dat het resultaat geeft zonder hersteltijd.

Sound Sleep Cocoon

Deze nachtgel-crème Sound Sleep Cocoon optimaliseert het nachtelijk herstel van de huid dankzij actieve ingrediënten die in synergie werken met het biologische ritme van de huid. De formule hydrateert, verheldert en zorgt voor een stralende huid.

bron: vogue.nl

 

Dermalogica Nederland had Cestmoi uitgekozen om te laten zien welke uitstraling een modern en professioneel huidinstituut kan hebben.  Niet heel toevallig is Dermalogica daar natuurlijk, naast onze andere merken, een essentieel onderdeel van.

De afvaardiging bestond o.a. uit de "International Sales Manager", "International Marketing Specialist" en "Head Global Creative". Zij vertegenwoordigen het merk Dermalogica in Europa, Midden Oosten en Zuid Afrika. Bijzonder om Cestmoi te mogen presenteren aan dit gezelschap. Zeker een leuk en enthousiast gesprek gehad over marketing, productontwikkeling en nieuwe behandelmethodes. Maar vooral een boeiend gesprek met allemaal mensen die een gezamenlijke passie delen: professionele Huidverzorging!

Nieuwe krachtige Power Peeling van Dermalogica

Introductie van dé Pro Power Peel Dermalogica. 
 
Méér resultaat bij huidveroudering -pigmentvlekken- acne(littekens) en dehydratie.
Krachtpatser van Dermalogica die voor een op maat gemaakte peeling zorgt. Door de krachtige formule en de diverse gebruiksmogelijkheden zal uw huid een stevige boost krijgen. Er wordt gewerkt met 30% melkzuur of 30% glycolzuur of 2% salicylzuur. Deze chemische peeling zijn door Dermalogica volgens hét principe van Dermalogica: we werken op en aan een gezonde huid! U begrijpt dat de chemische peelings daarmee effectief en vooral veilig zijn voor uw huid.

Nieuwsgierig? Lees bijgaande nieuwsbrief. https://mailchi.mp/fbe257bab284/mr-resultaat-introductie-pro-power-peel-dermalogica

Krachtige peeling voor thuisgebruik!  

Bij het ouder worden verliest je huid de natuurlijke glans en stevigheid doordat de celvernieuwing vertraagd wat zich resulteert in een doffe huid, fijne lijntjes en rimpels.

Dermalogica introduceert Rapid Reveal Peel: de meest krachtige exfoliant voor thuisgebruik die snel resultaat geeft zonder hersteltijd. Deze lichte, maar zeer effectieve peeling geeft een kickstart aan je celvernieuwing en verwijdert dode huidcellen om de daaronder liggende frisse, stralende huid te onthullen. 

Hoofdingredienten:

·       Een unieke mix van fytoactieve Alpha Hydroxyzuren en Melkzuur verwijderen dofmakende dode huidcellen en stimuleren de celvernieuwing zonder de huid uit te drogen.

·       Australisch Kaviaar Limoen extract verzacht en verheldert de huid.

·       Phytic Acid verkregen van rijstzemelen stimuleert de celdeling en egaliseert de huid.

·       Gefermenteerde plantenzymen ondersteunen de exfoliatie.


De Rapid Reveal Peel bevat 10 tubes, goed voor 10 peelings. Deze kan je wekelijks inzetten. Beginnen met een kickstart-fase is ook mogelijk. Je start dan gedurende 3 opeenvolgende dagen (elke 1 dag 1 tube) met het gebruik van Rapid Reveal Peel. Na de derde dag kun je dan overgaan op het gebruik van 1 tube per week. 
 

Dermalogica Rapid Reveal Peel is vanaf vandaag verkrijgbaar voor €89,90.

FaceFit

Deze treatment is gefocust op een nieuw product of thema (bijv. hydratatie of exfoliatie). De huidexpert maakt bij deze behandeling gebruik van zowel retail als professional-only producten. Ook wordt apparatuur ingezet om resultaat te maximaliseren. Tijdens de treatment worden ook gepersonaliseerde tips gegeven en ontvang je applicatietips voor thuisgebruik.

De focus ligt nu op de Rapid RevealPeel, een krachtige peelingdie een kickstart geeft aan je celvernieuwing. Nieuwsgierig, boek nu je Facefti bij Cestmoi!

5 oorzaken van een gevoelige huid

Er zijn verschillende factoren die een gevoelige huid kunnen veroorzaken of verergeren.

Dit zijn de vijf belangrijkste:

1. omgevingsfactoren

Extreme temperatuurschommelingen door warmte of kou en een te lage luchtvochtigheid in je (werk)omgeving kunnen ervoor zorgen dat de huid uitdroogt en daardoor gevoeliger wordt. Ook factoren zoals luchtvervuiling en chemicaliën kunnen de huid gevoeliger maken.

2. verkeerd productgebruik

Verkeerd gebruik van cosmetica kan ervoor zorgen dat je huid geïrriteerd raakt. Ook kunstmatige toevoegingen zoals parfum en synthetische kleurstoffen kunnen triggers zijn voor ontstekingsreacties.

3. leefstijl

Stress, maar ook factoren zoals roken en overmatige blootstelling aan UV-stralen, zorgen ervoor dat een teveel aan vrije radicalen vrijkomt. Vrije radicalen tasten het bindweefsel aan, waardoor de huid minder elastisch wordt en de huidbarrière uit balans raakt. Dit vergroot de kans op huidirritatie.

4. dehydratatie

Een gedehydrateerde huid is vaak de voorloper van een gevoelige huid. Doordat de barrièrefunctie van een gedehydrateerde huid uit balans is, worden schadelijke invloeden van buitenaf minder goed tegengehouden. Dit kan huidirritaties zoals jeuk en een rode huid tot gevolg hebben.

5. huidaandoeningen

Roodheid, jeuk en schilfers kunnen duiden op een ontstekingsreactie van de huid als gevolg van een onderliggende huidaandoening. Voorbeelden van dergelijke aandoeningen zijn rosacea en eczeem.

Lash Volume Lift (meer info lash lift)

's morgens al direct wakker worden met de perfecte oogopslag?  En dat met natuurlijke wimpers? Of op vakantie zonder mascara te hoeven gebruiken? Dan is de lash Volume Lift behandeling echt  iets voor jou!

Dé vitamine C boost voor je huid!

De huid krjgt veel te verduren. Elke dag krijgt dit orgaan te maken met interne en externe triggers die invloed hebben op de huid. Huidveroudering wordt bepaald door onze genen en door onze gezondheid, maar ook door vervuiling , UV stralen en leefstijl. In de loop van de tijd leiden deze milieu- en leefstijlfactoren tot een opeenstapeling ban moleculaire schade in de huid. Dat beiinvloed de structuur van de huid, wat uiteindelijk resulteert in fijne lijntjes, rimpels, verlies van elasticiteit.

De huid kan zich verdedigen tegen deze processen, maar heeft daarbij wel hulp nodig. In het verleden behandelden producten alleen de symptomen van huidbeschadiging, maar nu stellen geavanceerde technologie en krachtige antioxidanten zoals vitamine C ons in staat biochemische reacties in de huid te stoppen, zodat we huidveroudering bij de bron kunnen aanpakken. 

Vanaf 15 juni verkrijgbaar bij Cestmoi. 

Carita lanceert 4 ultra geconcentreerde boosters voor het effectief aanpakken van specifieke aandachtspunten van uw huid.

De boosters zijn verkrijgbaar in vier verschillende varianten;

 • Eén voor de vermindering van vochtlijntjes & beginnende rimpels door gebrek aan vocht,
 • één voor een gladde & egale huid zonder oneffenheden en pigmentverstoringen,
 • één voor het verfijnen en egaliseren van de huidstructuur,
 • en één voor het liften en verstevigen van de huid.

De boosters kunnen op drie verschillende manieren worden toegepast;

 • Als SOS-kuur om de huid een directe oppepper te geven,
 • als vast onderdeel van de dagelijkse verzorgingsroutine en
 • als ‘reisproduct’ om de huid tijdens (lange) reizen in topconditie te houden.

Les Precis is een absolute doorbraak in concentraten voor thuisgebruik. De boosters bevatten een uitzonderlijk hoge concentratie werkstoffen, voor ongekend snel en zichtbaar resultaat.

Vraag uw huidspecialist naar advies over uw Les Precis Booster

Huidspecialist Cestmoi' is sinds vorig jaar december te vinden in Princenhage. Na 10 jaar een vestiging in Breda te hebben heeft eigenaar Corné Hendrikx besloten de vestiging in Breda samen te laten smelten met die in Princenhage. Een mooiere, grotere en breder inzetbare locatie is hiervan het resultaat. Wij werden uitgenodigd voor een Dermalogica Skin Treatment. 

lees de gehele blog hier

Iedere dag weer een dagje ouder worden…

Leeftijd, het is wel een dingetje in mijn dagelijks werk. Want stiekem zijn we daar toch allemaal een beetje mee bezig. We worden er in de media ook wel frequent op attent gemaakt. Je zou bijna gaan geloven dat eeuwig jong blijven bestaat. Laatst op TV zag ik: “Met het gebruik van (*****), zijn binnen twee weken zijn uw rimpels weg”  Knap, heb ik er veertig jaar over gedaan om ze te krijgen, kunnen ze in twee weken weg. U snapt het al ,dat is echt onmogelijk!

Ouder worden is een geleidelijk proces wat, afhankelijk van de belasting van uw huid, sneller of langzamer gaat. Voordat ik ga uitleggen wat er allemaal met uw huid gebeurt wil ik dat u zich realiseert dat uw huid uw grootste orgaan is. Zorg er goed voor!

De kwaliteit van je huid kan afnemen om verschillende redenen. We verdelen dat in intrinsieke en extrinsieke invloeden.

De Intrinsieke invloed is 20 tot 40%

-          dat is puur je erfelijke aanleg

De extrinsieke invloed is dus 60 tot 80%!

-          Zon  - stress-  klimaat -  milieu – roken  zijn de méést bepalende invloeden op het veranderen, dan wel verslechteren van uw huidconditie.

De extrinsieke invloeden zijn het meest beïnvloedbaar en daar liggen de grote winstkansen voor uw huid.

Denk hierbij simpelweg aan het goed en regelmatig gebruik van een zonbeschermingsfactor. Sterker nog de laatste onderzoeken leiden ertoe dat sommige cosmeticamerken al overgaan op daglicht bescherming. Het hele jaar door dus.

Ouder worden brengt cosmetische veranderingen van de huid met zich mee. De meeste veranderingen zijn eenvoudig te verklaren.  

Fijne lijntjes en rimpels

-          Na je dertigste jaar is er 1% afname van je fibroblasten per jaar. Zij zijn verantwoordelijk voor de aanmaak van je collageenvezels(elasticiteit van de huid).

-          Uw mimiek zorgt voor de nodige rimpeltjes, denk aan de lachrimpeltjes rond de ogen.

-          Huidturgor (huidspanning) neemt na je 40e duidelijk af. Hiervoor zijn je GAG’s (vochtkussentjes in de huid)  verantwoordelijk. Ze spelen een sleutelrol bij het vasthouden van vocht in de huid en ze helpen de collageenproductie te stimuleren.

Huidelasticiteit

-          Naast je collageen wordt de elasticiteit nog bepaalt door je elastine-vezels. Deze vezels    worden na je 25e minder in aantal.

Pigmentatie

-          Per 10 jaar heb je een vermindering van 6-10 % van je melanocyten (pigmentcellen), daardoor heeft u minder bescherming tegen zon en kan de huid vlekkerig worden (of op later leeftijd pigmentvlekken)

-          Recent wetenschappelijk onderzoek toont aan dat inwoners van sterk industrialiseerde gebieden, door milieuvervuiling, 20-22 % meer kans lopen op hyperpigmentatie. Met name op wang en slapen.

Bovenstaande is echt maar het topje van de ijsberg als het gaat om de huidige kennis van de huid. Steeds meer studies richten zich op de huid en huidveroudering.

En het mooie van wetenschappelijk onderzoek is, als je de oorzaak weet, kun je aan de oplossing gaan werken.

En daar wordt hard aan gewerkt kan ik u vertellen.

Geavanceerde producten maken het inmiddels mogelijk om de huid te beïnvloeden en te verbeteren waar wenselijk is.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw huid? Stap binnen bij Cestmoi en laat u adviseren wat wij voor uw huid kunnen betekenen.

Corné

by Marjanne Riemens on 17 november 2016

Op The Red Post vanaf nu elke twee weken een topsalon plus merk in beeld! Hoe logisch om te beginnen met mijn eigen salon, Cestmoi van Corné Hendrikx die werkt met Carita en Dermalogica. Sinds hij elke zes weken mijn huid behandelt, merk ik het voordeel: strakkere contouren, een subtiel glansje enne ... niemand die gelooft dat ik in februari 50 word!

kijk hier voor het originele artikel op website The redpost.global

Salon: Cestmoi, Breda

Cestmoi is een prachtig beauty-instituut, een salon met allure in hartje centrum Breda aan het Van Coothplein. Hier is het motto dat schoonheid geen haastklus is maar een way-of-life. Geen botox-prikje in je lunchpauze, maar advies van de expert en rituelen plus producten die je huid stapsgewijs naar een hoger plan brengen. Mooi oud worden dus!

Eigenaar Corne Hendrikx zit al meer dan 25 jaar in het vak en weet veel, heel veel van de huid en huidverbetering en heeft diverse specialisaties zoals IPL (ontharen). Het is niet voor niets dat hij in 2015 de Beauty Award won, zeg maar de Oscar in de beautybranche. De behandelkaart is uitgebreid en als je snel wilt boeken,  kijk dan regelmatig op www.treatwell.nl dan zie je ook meteen wat er nieuw is.

De salon
Alle ruimtes, vanaf de entree tot de wachtruimte en behandelkamers zijn tip top afgewerkt met veel wit en rustige taupe-kleuren. Mooi ook dat bij binnenkomst alle producten visueel aantrekkelijk zijn opgesteld zodat je makkelijk het juiste item uitzoekt, uiteraard met advies van de expert. De Skin Bar van Dermalogica geeft klanten die (nog) nooit bij een salon zijn geweest, de gelegenheid voor een gratis face-mapping, oftewel een typering van je huid met daarbij een advies. Ook de producten van Carita sieren de schappen en hier willen we het nu over hebben, want dit is zo’n geweldig merk. We laten ons vertellen dat Carita ruim zeventig jaar geleden door twee zussen ontwikkeld is. De dames hadden al een haarlijn, en op verzoek van hun klanten (die veel reisden) brachten ze een drie-in-een product op de markt voor haar, gezicht en lichaam dus! DeFluide de Beauté nr 14; nog steeds een bestseller en dat is ook niet zo gek want het is een top anti-aging product dat zorgt voor een natuurlijke huidglans.

Parijse roots
Het Franse merk Carita is vanaf de oprichting van deze stijlvolle salon een paradepaardje. Een merk dat als filosofie heeft dat schoonheid een kwestie is van het regelmatig toepassen van de juiste rituelen. Tel daarbij op de factor tijd. Dit komt tot uiting in deze methode:

Stap 1 – VOORBEREIDEN
Grondige reiniging van de huid en voorbereiding op de aanvullende schoonheidsproducten.

Stap 2 – ACTIVEREN
Corrigeren van een onevenwichtige toestand van de huid.

Stap 3 – ONTHULLEN
Herstellen van het glanzende, zachte en jeugdige aspect van de huid en beschermen tegen schadelijke, externe factoren.

Stap 4 – SUBLIMEREN
Geeft het uiterlijk een perfecte finishing touch: verfraait de textuur van de huid met als doel dat deze er onvergetelijk mooi gaan uitzien.

Carita heeft een hele elegante uitstraling en elk product zit bomvol high tech werkstoffen die doen wat ze beloven. Vooral voor de veertig-plus huid zijn er tal van anti-aging-behandelingen die je huid weer een mooie, subtiele glans geven en je contouren versterken. Mooi is dat het merk ook met de tijd mee gaat en niet bang is om apparatuur in te zetten. Zo zagen de zussen die Carita oprichtten al vroeg in hoe belangrijk trillingsgolven zijn om de weefsels te draineren en gifstoffen uit het weefsel te verwijderen. De Ideal-Pro-Lift is dan ook perfect om een manuele behandeling te maximaliseren. Het apparaat heeft vele voordelen; zoals een grondige reiniging van de huid, het toevoegen van zuurstof, het bevorderen van opname van werkstoffen en het stimuleren van cellen en spiervezels.

Bron: Carita Paris

Het is weer zover, de seizoenswisseling van zomer naar herfst is duidelijk zichtbaar op de huid.

Toen ik, inmiddels 26 jaar geleden, mijn opleiding volgde had ik een ervaren docente. Een docente die het klappen van de zweep kende. Een echte vakidioot zelfs! Wat mij als schoonheidsspecialist in de dop wél opviel bij mijn docente was het vaak terugkerende antwoord: “dat is het wisselen van het seizoen”. Op de vraag ‘waarom is deze huid ineens zo schraal?’ “wisseling van het seizoen” ‘Waarom heeft deze huid nu ineens schrale plekjes?’ U raad het al; “wisseling van het seizoen” En toen dacht ik bij mezelf, dat is een makkelijk antwoord, dat kan ik later vast vaak gaan gebruiken als ik het niet meer weet.

Maar wat schetste mijn verbazing nadat ik zelf wat meer ervaring had opgedaan, het klopt. De seizoen overgangen hebben inderdaad grote invloed op je huid. De meest in het oog springende overgangen zijn toch wel van zomer naar herfst en van winter naar lente.

De grootste veranderingen vinden plaats met betrekking tot je huidconditie. In tegenstelling tot je huidtype, welke genetisch is bepaald, is je huidconditie onderhevig aan in- en externe factoren. En je externe factoren zijn hier nadrukkelijk in beeld, Wat te denken van temperatuursverandering, andere weersomstandigheden, warmer douchen en centrale verwarming. Bedenk daarnaast dat je huid na een zomer met volop zon ook nog beschadiging heeft kunnen oplopen.

Veel problemen ten gevolge van de seizoenswisselingen zijn terug te brengen naar de (natuurlijke) bescherming van je huid. Herstellen en beschermen zijn de toverwoorden bij de huidige overgang van zomer naar herfst.

Eens kijken of je herkent wat ik bedoel. Droge, trekkerige en gevoeligere huid, beginnende ‘schrale’ lippen, droge schilferige benen, doffe huid, rode irritatie plekjes en pigmentvlekken. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Veel van de bovenstaande problemen zijn terug te voeren op een beschadigde huid barrière. Je  natuurlijke huid barrière wordt gevormd door ‘natural moisturizing factor’ (NMF) en je lipides (vetstoffen);

De Natural Moisturizing Factor is de natuurlijke vochtigheidsfactor van de huid, die ervoor zorgt dat de huid niet uitdroogt en soepel en elastisch blijft. De NMF bevindt zich in de hoorncellen van de bovenste laag van de opperhuid (stratum corneum) en zorgt ervoor dat deze cellen vocht kunnen vasthouden.

Lipiden; De hoorncellen in het stratum corneum (waarin de NMF zich bevindt) worden omringd door natuurlijke vetstoffen (lipiden). Deze stoffen voorkomen dat er te veel vocht uit de huid verdampt en beschermen de huid tegen schadelijke indringers, zoals bacteriën.

Behandelingen in het instituut en je thuisverzorging zijn er in eerste instantie op gericht om je huid barrière te herstellen. We werken veel met mini-kuren om een snel resultaat te bereiken.  Exfoliëren, hydrateren (NMF) en verbeteren van je lipiden geven niet alleen ‘zichtbaar’ maar vooral een ‘voelbaar’ resultaat!

Herstellen is belangrijk, maar je huid goed beschermen is uiteindelijk véél belangrijker.

De oplossing is dus heel dichtbij, echter het herkennen van een beschadigde huid barrière blijkt vaak lastig. Benut de expertise van een huidexpert!    

Bescherm je beschermlaag! 

De zomer nadert het einde maar we hebben zeker nog van een aantal mooie dagen mogen genieten. Voor Nederlandse begrippen extreem warm en héél veel zon.  Door het mooie weer in september merken wij dat de cliënten wat later beginnen aan de herstelbehandelingen ná de zon. Terwijl je huid dat echt wel nodig heeft na een lange zomer. Als je huid een tintje heeft gekregen van de zon dan zie je nu langzamerhand het tintje een beetje doffer worden en wordt, of is,  je huid meer gedehydrateerd. Omdat je huid naarmate je ouder wordt toch al minder snel vernieuwd is je huid zeker toe aan oppepper die dat probleem aanpakt.

Normaal vernieuwt je huid in ongeveer 4 weken, naarmate je ouder wordt kan dit oplopen tot één keer in de 5 tot zelfs één keer in de 6 weken.  Om te begrijpen wat de toegevoegde waarde is van exfoliëren in een behandeling, leg ik je kort uit hoe cel vernieuwing werkt. Exfoliëren is een natuurlijk proces, waarbij het lichaam oude, beschadigde en vervuilde huidcellen afstoot en deze vervangt door verse, jonge cellen. Je hoornlaag, bestaande uit dode huidcellen, vormt de buitenste laag van jouw huid. Dieper in de huid worden er continue nieuwe huidcellen aangemaakt, die langzaam naar het huidoppervlak gaan. Dit is ook wel nodig, want je verliest ‘non-stop’ je dode huidcellen. De ‘oude” cellen worden vervangen door de nieuwe huidcellen welke worden gemaakt in je basaalcellenlaag. De hoornlaag is een beschermlaag, maar kan er ook voor zorgen dat je huid er dof en oneffen uit komt te zien.

Dit brengt mij bij de mogelijkheden van exfoliëren in een behandeling; er zijn verschillende toepassingsmogelijkheden in een behandeling of voor je thuisgebruik.  Afhankelijk van je doel en verwachtingen werken we met milde of intensieve exfolianten.

Om een keuze te maken welke exfoliant bij jouw huid past, gaan wij kijken of je huid barrière niet is beschadigd en controleren we de dikte en de gevoeligheid van de huid. Ook nemen we de eerdere ervaringen door en bespreken we de verwachtingen. Dit laatste punt,  ook wel verwachtingsmanagement genoemd, vinden wij als huidexperts het belangrijkste punt. Want op basis hiervan gaan wij kiezen!

Keuze is er te over. Van een scrub met korreltjes tot een eiwitsplitsende lysing. Van fruitzuurpeelingen tot de chinese peeling. Van dagelijkse scrub tot kuurproducten en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het lukt niet om ze allemaal te bespreken maar één exfoliant, waar ik op dit moment héél erg enthousiast over ben, wil ik je niet onthouden. De melkzuur/salicylzuur exfoliant! Dit product heeft een hoog rendement op gebied van huidversteviging (collageen), huidverbetering, hoge hydraterende werking, pigmentvermindering en verbetering van bijvoorbeeld acne littekens. Dit kuurproduct is een echte aanrader als je jouw huid wil verbeteren. En dat alles zonder dat je huid rood is en gevoelig aanvoelt in de dagen na je behandeling.

De exfolianten zijn op dit moment echt heel populair, een hele mooie ontwikkeling. Wil je thuis een exfoliant gaan gebruiken, laat je dan goed voorlichten. Want zoals je wellicht begrijpt zijn exfolianten alleen van toegevoegde waarde als ze passen bij jouw huid en huidtype. Alleen dan kun je de producten op de goede manier en met de juiste frequentie gebruiken.

En ter geruststelling: Nee, je bruine kleurtje halen wij echt niet van je gezicht na een vakantie!

Corné Hendrikx

 

Na een heerlijke vakantie in Kroatië ben ik twee weken geleden weer enthousiast en vol energie gestart met werken. Heerlijk genoten van de rust, de zon  en het aangenaam warme klimaat. Wat ieder jaar weer opvalt is dat de lokale bevolking helemaal niet zo zongebruind is als menig toerist. Ongelofelijk hoe rood en “doorbakken” toeristen, met de huidige kennis over zon, op hun strandstoeltje liggen. Rondwentelend in de olie. Gelukkig hoef ik mezelf  op vakantie niet  bezig te houden met  de conditie van de huid van alle toeristen.  In mijn instituut is de huidconditie van de huid, na de zomer,  wél een aandachtspunt natuurlijk.  Ondanks alle toegenomen aandacht voor de verzorging en bescherming van de huid in de zomerperiode, blijft de belasting  van de zon op je huid wél aanwezig. Afhankelijk van de beschermingsmaatregelen tijdens jouw verblijf in de zon zal je huid behoefte hebben aan ‘herstel’.

Wat ik het meest te zien krijg na de vakantie is een ‘vochtarme’ huid met fijne lijntjes en een wat doffe uitstraling. Dat is heel makkelijk te verklaren! De zon is de belangrijkste factor met betrekking tot  huidveroudering en dehydratatie van  de huid.  Verder wordt de bovenste huidlaag (de opperhuid) dikker ter bescherming tegen de zon.  Simpelweg voldoende ‘water’ toevoegen is dan al een belangrijke stap. En dat doen we met hyaluronzuur!

Hyaluronzuur is een lichaamseigen suiker en komt van nature voor het epitheelweefsel  en bindweefsel van de huid. De grote kracht van hyaluronzuur zit in het vasthouden van grote hoeveelheden vocht. Echte waterbommetjes dus!  Hyaluronzuur kan 1000 maal het eigen gewicht aan vocht in je huid vasthouden en  Cross-linked  Hyaluronzuur wel  5000 maal. Ware krachtpatsers na de zon, maar helemaal voor de 40+ huid een hele belangrijke bouwstof.

Want naarmate je ouder wordt,  produceert je huid minder Hyaluronzuur waardoor de huid droog en minder elastisch wordt. De jonge huid heeft een percentage van 65% hyaluronzuur. En dus véél volume! Op de leeftijd van 40 jaar, kan dit al met 50% zijn afgenomen. Hyaluronzuur stimuleert tevens de aanmaak van collageen. Een belangrijke bouwstof voor de stevigheid en elasticiteit van je huid. Door extra Hyaluronzuur toe te voegen  blijft de vochtbalans van de ouder wordende huid op peil waardoor je huid straalt, het volume toeneemt  en je rimpelvorming vermindert.

Populaire producten om je hyaluronzuur op peil te houden- of te brengen zijn naast de dagcrèmes, vooral de hoog geconcentreerde boosters, maskers of serums. Met een hoge concentratie cross linked hyaluronzuur breng je jouw huid of liever houd je jouw huid in goede conditie.  Een andere manier om hyaluronzuur toe te dienen aan je huid is door middel van injectables. Lokaal wordt , mits goed aangebracht, volume aan de huid gegeven waardoor je huid er mooier uit komt te zien.

Heb jij je huid in de zon ‘perfect’ verzorgd? Complimenten! Dan is het voor jouw huid nu héérlijk om gebruik te maken van een extra kuurtje met hyaluronzuur. Je hoeft niet te herstellen maar  zo onderhoud je de aanmaak van collageen en van je huidelasticiteit.

En zoals je weet; voorkomen is nog steeds beter dan genezen.

Vitamine A, dé vitamine tegen huidveroudering

Ouder worden op zich is natuurlijk niet heel vervelend. Het zit het méér in het feit dat wij de ouder wordende huid graag zolang mogelijk mooi willen houden.  Niet alleen het mooi houden is een issue, ook moet de huid het liefst aan meerdere  criteria voldoen. Lekker stevig, niet té diepe rimpels, mooie glans en niet teveel pigmentvlekken. Herken je dit?

Bij ons in het instituut leven er veel  vragen over de ouder wordende huid. En iedereen wil antwoord op de vraag: “kun je de huid echt verbeteren en/of voorkomen dat je huid te snel veroudert?” Ja het kan! Maar als je sommige producten moet geloven kán je huid niet eens oud meer worden. Laten we wel reëel blijven.

Om te begrijpen waarom producten kunnen werken, is het belangrijk te weten dat de huidige gerenommeerde cosmeticabedrijven gebruik maken van technologieën uit de medische wereld. Een hoogwaardige werkstof wordt pas echt nuttig als deze op de juiste plaats in de huid terecht komt en daar effectief werkt.  Vitamine A is hier een voorbeeld van; en het is wetenschappelijk bewezen dat dit een effectieve werkstof tegen huidveroudering is.

Wat gebeurt er nu eigenlijk met je huid rond je veertig? De huid wordt dunner, de stevigheid neemt af, je huidbarrière lipide (beschermende vetten) vermindert en daardoor kan de huid dehydrateren. Tekenen van huidveroudering zoals pigmentvlekken en een “futloze” huid kunnen nadrukkelijker zichtbaar worden en juist op deze huidveranderingen heeft vitamine A een positief effect.

Vitamine A zorgt voor een verhoogde epidermale deling waardoor de huid ‘dikker’wordt. Het stimuleert de collageensynthese in de huid en zorgt voor een verminderde afbraak van collageen . Last but not least, vitamine A stimuleert het GAG-systeem in je huid. Dit systeem is verantwoordelijk voor de vochthuishouding in je huid.

Onderzoek, gepubliceerd door de University of Michigan Medical School, toonde aan dat Retinol, zo wordt vitamine A ook wel genoemd,een bewijsbare invloed heeft op verminderen van rimpeldiepte en het verbeteren van de huidtextuur. In de praktijk zie ik ook daadwerkelijk de zichtbare  verbetering van huidstructuren. Zeker als cliënten  producten met vitamine A gebruiken in combinatie met kuurbehandelingen. Een veel gehoorde reactie van cliënten, na bovenstaande uitleg, is: “Als dit allemaal klopt is het bijna te mooi om waar te zijn. Zijn er dan géén nadelen?”

Ja natuurlijk heeft vitamine A onhandige eigenschappen voor een cosmetisch product. Maar zoals ik eerder al schreef, de huidige cosmeticawereld maakt gebruik van de medische kennis. En juist die medische technologieën hebben nieuwe oplossingen gebracht die echt met recht hightech te noemen zijn. Moet u horen: “door middel van micro-inkapseling is het mogelijk gemaakt om vitamine A stabieler te maken, een verminderde kans op huidirritatie te bewerkstelligen en om vitamine A ‘door de huid heen’ op de plaats te krijgen waar de werkzaamheid het hoogst en meest effectief is.” Mooi, of niet? Ofwel de nieuwste technieken maken het mede mogelijk dat de steeds specifiekere werkstoffen kunnen werken. Vergeet niet, we hebben het nog steeds over huidverbeterende  producten waarover een cliënt soms zegt: “ik geloof niet zo in die cosmetica-wereld”.

Ik kan zeggen dat ik echt kan genieten van alle technologische hoogstandjes die momenteel ingezet worden in de serieuze cosmetische producten. Maar niet ieder product kan die kwaliteit bieden en dat maakt het voor de consument wel lastig. Laatst deed een cliënt van mij de mooie uitspraak: “Jij doet dus eigenlijk aan verwachtingsmanagement,  ik verwacht géén wonderen door jouw reële advies”

En daarom heb ik nog steeds het mooiste vak van de wereld……..

Corné Hendrikx

Oké wij kunnen inderdaad erg enthousiast zijn over producten :-)
Maar nú zijn wij echt SUPER enthousiast!!
Mooie matte huid, porie structuur verfijnen, extreem hydrateren en droogtelijntjes vervagen, primer en heel klein teintje. Wat ik nog vergeet: "voelt super zacht op je huid". Dit alles gaat over de HYDRA BLUR primer van Dermalogica. (gebruik óver je dagcrème)
Dit moet je echt voelen!

Vandaag zéér interessant IDI congres gehad vanDr. Diana Howard (vice president Research development en educatie, Dermalogica en Int.Dermal Instituten) Welke ingrediënten hebben de toekomst en welke zijn slechts populair vanwege sterke marketing? Weer helemaal up-to-date!

Pigment stress…….

Wanneer ik deze blog zit te schrijven,  is het een prachtige voorjaarsdag, de terrassen rondom Cestmoi zitten vol met lunchende dames gezellig nippend aan een wijntje.  Wat een heerlijke energie hangt er dan toch in de lucht.

Diezelfde energie zorgt er blijkbaar voor dat iedereen, na de donkere wintermaanden, weer tot leven komt. De voorjaarskleding komt uit de kast en daarmee komt het uiterlijk nadrukkelijker in beeld. En dat merk je op een mooie dag meteen.  Vandaag bijvoorbeeld heb ik een cliënt  binnen gehad met de vraag of ik wist waarom de pigmentatie op haar huid vlekkeriger wordt in de loop van de jaren. Vragen over pigmentatie nemen al geruime tijd toe. Sterker nog,  op dit moment hebben pigmentvlekken de nummer één plaats veroverd in de top van ergernissen over de huid.  De positie is overgenomen van de (beginnende) rimpeltjes.

Oorzaken

Danielle, 43 jaar,  is een behandeltraject ingegaan om haar pigment waar mogelijk te egaliseren. Belangrijk bij een behandeling van pigmentproblemen voor mij is om te gaan kijken waar de onregelmatige pigmentatie haar mogelijke oorsprong heeft. En er zijn heel wat oorzaken te bedenken. De belangrijkste oorzaken die wij structureel doornemen, zijn;

medicijngebruik, gebruik(te)  anticonceptiepil, 33 % van de gebruikers heeft last van hyperpigmentatie. Slapen en bovenlip zijn de meest in het oog springende gebieden.

Beschadiging door zonverbranding, een veelvoorkomende reden voor pigmentafwijkingen op latere leeftijd. En zeker voor de 40-plussers geldt dat het “voorkomen” van verbranding niet dezelfde aandacht had zoals bij de huidige jeugdige generatie.

Stresslevel? Stress heeft invloed op de aanmaak van AMSH (melanine stimulerend hormoon) en kan zeker invloed uitoefenen.

En echt helemaal nieuw in het rijtje is milieuvervuiling! Er is in recent onderzoek aangetoond dat  mensen die in een industrieel gebied wonen, 20-22% meer kans hebben op pigmentverschuivingen! Oorzaak blijkt de hoeveelheid “vrije radicalen” te zijn.

Behandeling

Bij Danielle blijkt dat zij tot op heden weinig aandacht heeft besteed aan haar huid en aan zonbescherming. Mogelijke bijkomende factor is haar stresslevel. Haar drukke baan geeft op dit moment veel stress. We gaan een intensief traject in wat we stapsgewijs opbouwen. Allereerst gaan we de huid in goede conditie brengen zodat de huid beter gaat reageren op behandelingen en producten. Ik heb gekozen voor het ‘Brightening’ traject.  De meest recente ’Brightening’ technieken komen uit Azië waar pigment en helderheid een “big issue” is. In de ‘Brightening’ behandeling ligt het accent op het verbeteren van de huidconditie, verhelderen van de teint en het onderdrukken of controleren van de melanine vorming. Dit in tegenstelling tot de omstreden ‘Whitening’ behandeling waar het accent ligt op het volledig elimineren van je pigmentatie.  Omdat we richting de zomer gaan, starten we pas in het najaar met de intensieve exfoliërende behandeling op basis van melkzuur.

Thuisgebruik

Meest belangrijke voor Danielle is haar huid beschermen tegen de invloed van zon. Tegenwoordig zijn de breedspectrum zonproducten samen met je dagverzorging een prima bescherming. En als basis voor haar “thuis”-gebruik heb ik Danielle  geadviseerd om met de Brightening productlijn te starten. De behandeling in de cabine wordt op deze manier thuis verlengd en zorgt voor een intensievere aanpak van je pigmentatie.

Verwachtingen

Vaak bestaat mijn werk als huidexpert uit verwachtingsmanagement, waar liggen de verwachtingen van mijn cliënt en wat mag en kan de cliënt realistisch gezien, verwachten van mijn behandeltraject. Het blijft een uitdaging  waar wij gezamenlijk  aan gaan werken en waarin we van beiden de maximale inzet mogen verwachten om tot een goed resultaat te komen.

En laat ik die uitdagingen nu het leukste van mijn werk vinden!

Corné Hendrikx

Bron ; http://theredpost.global/healthy-skin-acne-veertig

Lifestyle en business voor 40+ vrouwen met een bite......

Facemap our nation
FITE helpt vrouwen wereldwijd bij het opzetten en laten groeien van een eigen bedrijf, zodat zij én hun families een beter toekomstperspectief krijgen. Daarom organiseren wij op 21 mei een event waar je met een hapje en een drankje in onze salon je huid kunt laten analyseren. Zo kun jij je huid het beste verzorgen én draag je bij aan het goede doel. Schrijf het alvast in je agenda en kom gezellig langs.

Jorinde:

"Ik heb altijd al een grote interesse gehad in de huid en huidverzorging. Er zijn zoveel producten op de markt maar wat is nou écht goed voor je huid? Is je huid eigenlijk wel in een goede conditie en hoe verbeter je de conditie van je huid? Op al deze vragen kreeg ik vorige week antwoord toen ik een face mapping huidanalyse kreeg bij beauty instituut Cestmoi’." 

lees de blog verder op site Jorinde......

 

BioSurface™ Peel is een krachtig systeem ter bevordering van huidvernieuwing. De peeling is ontwikkeld door huidexperts van Dermalogica en het International Dermal Institute en biedt huidverbetering op het hoogste niveau.

In tegenstelling tot traditionele chemische peelings, raakt de huid bij de BioSurface™ Peel niet onnodig beschadigd. Er wordt gestreefd naar de grens waarop het hoogst haalbare resultaat te zien is, zonder de huidbarrière te schaden. Hierdoor is geen hersteltijd noodzakelijk. Integendeel, je huid zal er direct gezond uitzien en zacht aanvoelen.
 

Belangrijkste voordelen van deze peeling:

 • Bestrijdt tekenen van huidveroudering zoals rimpels en fijne lijntjes
 • Vermindert pigmentatie en verheldert de huid
 • Behandelt onzuiverheden en vermindert littekens van acne
 • Stimuleert de collageenproductie
   

Hoe werkt het?

De peeling bestaat uit 4 stappen: de voorbereiding, het verzachten/verweken van de huid, de daadwerkelijke peeling en ten slotte de neutralisatie. Deze 4 stappen worden gekenmerkt door 4 verschillende, synergetische producten. Door laag op laag te werken wordt een krachtige peeling gecreëerd, die qua intensiteit kan worden afgestemd op de persoonlijke huidconditie.

Deze peeling ondergaan?

Wil je deze peeling ondergaan of meer informatie ontvangen?

Corné Hendrikx, al ruim 25 jaar beauty-expert en eigenaar van de salons Cestmoi en Auphir in Breda. Vorig jaar won Cestmoi de prestigieuze Beauty Award, een symbool voor vakmanschap en ondernemerschap. Elke maand een blog met als invalshoek, de gezonde huid.

“Ja, het bestaat. De laatste tien tot vijftien jaar zie je steeds meer ‘ouderen’ die last hebben een acne-huid en daar is niemand blij mee. Want zeg nu zelf, ben je acne-vrij door je pubertijd heen gekomen en dan heb je na je na je veertigste, nog last van een acne huid. Het is een feit dat de medische wereld geruime tijd met de nodige vraagtekens heeft gehad bij de redenen van de “late” of volwassenen acne. Gelukkig is er steeds meer bekend over de oorzaken en de oplossingen van dit specifieke huidprobleem. Recent heb ik op een symposium een presentatie gehad van Dr. Thio, dermatoloog aan Erasmus MC te Rotterdam. Hij vertelde dat uit recent wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat stress een grote rol speelt in het acne-proces. Maar ik zal eerst een duidelijker beeld scheppen van een acne-huid met verschillende oorzaken en gevolgen daarvan.

Praktisch altijd voldoet het beeld van een cliënt aan het volgende. ‘Ik heb last van ontstekingen die slecht genezen, mijn huid is erg gevoelig, voelt soms trekkerig aan, is rood en ik krijg littekentjes. Soms zelfs met pigmentvlekjes! En moet ik nu op mijn veertigste nog last krijgen van acne?’

Om een mooie en gezonde huid te krijgen moet eerst duidelijk zijn waar een acne-huid afwijkt van een in balans zijnde gezonde huid.

 • Dat zit in de aanmaak van dode huidcellen. Je huid verliest namelijk continue dode huidcellen (in een mensenleven ongeveer 20 kilo!) Bij een acne-huid gaan daar twee processen mis. Allereerst maakt je huid méér dode huidcellen aan en ten tweede laten de huidcellen minder gemakkelijk los. Het enzym (cholesterol sulfatase) dat verantwoordelijk is voor het loslaten van je dode huidcellen kan het letterlijk niet bijbenen.

Je huid raakt ‘verstopt’ en de talg gaat ophopen in je huid.

 • Verder produceert de huid méér talg met een taaie structuur. Dat gebeurt onder invloed van hormonen, in het bijzonder testosteron. Dit hormoon wordt onder andere invloedrijker bij hormoonschommelingen en stress.
 • Bacteriën, ook zoiets. Onder andere de ‘propionie’ bacterie is verantwoordelijk voor het ontstekingsproces in de huid. Zeker in een afgesloten zuurstofarme omgeving van een ‘afgesloten’ porie (of liever follikel) gedijt de bacterie goed en zorgt voor de nodige irritatie.

Bovenstaande huidveranderingen zijn echt niet de enige invloeden op een huid. Wat zeker invloed ook op de huid heeft is medicatie, zoals de bijwerking van antidepressiva,  voeding (o.a. hormonen van de koe, en dat is wetenschappelijk bewezen), minerale oliën en alcohol op je huid. En zoals Dr. Thio al zei: stress!

Uit recent onderzoek blijkt namelijk dat stress een grote invloed heeft op alle organen en de daar te vormen hormonen en enzymen. En vergeet niet:  onze huid is ons grootste orgaan.

Gelukkig geven alle nieuwe inzichten meer mogelijkheden tot het oplossen van een acne huid. Maar wat zijn voor jou de kansen als je last hebt van je acnehuid? De vooruitstrevende cosmeticamerken werken tegenwoordig met specifieke producen bestemd voor ‘volwassenen’ acne.  Minder uitdrogend en agressief als de ‘puber’ producten. Dit geeft reden tot optimisme want er is héél veel mogelijk om een gezonde huid te krijgen.

Wat ik door de jaren heen wel heb geleerd is dat je het beste gebruik kunt maken van goede begeleiding van een huidexpert. Zeker met zo’n kwetsbare huid zou het jammer zijn als je de verkeerde keuzes maakt.

En onthoud altijd dit; een gezonde huid is een mooie huid!”

Corné Hendrikx

http://theredpost.global/healthy-skin-acne-veertig

Lifestyle en business voor 40+ vrouwen met een bite........

Vandaag de Beauty Award uitgereikt,samen met Marijke Helwegen, aan de winnaars van 2016!

Presentatie door Victoria Koblenko. 

Na een bijzonder jaar als Beste Beauty Instituut van Nederland hebben wij de prijs over mogen dragen aan Beauté Huidinstituut uit Grave.

Zonbescherming lijkt alleen maar belangrijker te worden, maar zijn wij ons daar altijd van bewust? We associeren de  zon met een prettig gevoel, de lente is in aantocht en we vinden de combinatie méér licht en warmte erg aangenaam. Toch heeft de  zon ook zeker nadelen!

Als we echter op een eenvoudige manier een sun product in onze dagelijkse verzorging gaan gebruiken blijven alle voorgaande voordelen van kracht én is onze huid goed beschermd. En de tijd van vettige, dikke en plakkerige zonproducten ligt echt al ver achter ons.

Laat je aan de SkinBar adviseren over een bij jouw routine en huid passend zonproduct!

Huidfeiten
Brancheorganisatie Schoonheidsverzorging ANBOS interviewt experts in de uiterlijke verzorgingswereld over huidzaken. Dit keer Corné Hendrikx, schoonheidsspecialist, ondernemer en gespecialiseerd in onder andere de mannenhuid. We vroegen hem of mannen nu (eindelijk) klaar zijn voor een salonbezoek?

Wat jij moet weten over de mannenhuid!!  

Week 3 van de Dermalogica Detox Challenge. Wij dagen je uit om 30 minuten per dag, 5 dagen per week te bewegen voor een stevigere en strakkere huid!

Week 2 van de Dermalogica Detox Challenge. Wij dagen je uit 6 porties groenten & fruit te eten en het Mulitivitamin Power serum te gebruiken voor een intensieve voeding van je huid.
Doe jij weer mee deze week?

WEEK 1 van de Dermalogica Detox Challenge! Wij dagen je uit minimaal 8 glazen water te drinken & het Skin Hydrating masque te gebruiken voor een optimale hydratatie!

Doe jij mee met de ‪#‎DermalogicaDetoxChallenge‬?
Vanaf vandaag start je met WEEK 1 

Gedurende 4 weken ga je per week een challenge aan, om uiteindelijk een gezonde huid te creeren!

Training Simone, Ingela en Corné bij Dermalogica over acne en "onzuivere"   huid bij een 25+ huid. Nieuwste ontwikkelingen mbt oorzaken en behandeling.

Vandaag trainingsdag bij Dermalogica over pigment problemen. Alles geleerd over de pigmentatie in je huid. 

Pigmentvlekken zijn op dit moment ergenis nummer 1 op huidgebied! PowerBright geeft behandelmogelijkheden.

De huidexperts van Cestmoi staan voor je klaar. Laat je huid analyseren met een specifieke FaceMap huidanalyse en ontvang een vrijblijvend advies aan de Skin Bar

Zittend op mijn fiets, op weg naar mijn werk, ervaar ik de eerste veranderingen van het seizoen. Je voelt de weersveranderingen letterlijk in de lucht hangen. Een heerlijk fris en energiek seizoen, de herfst! Stilaan begin ik aan mijn huid overigens ook te merken dat er een seizoenswisseling gaande is.

En ik ben echt niet de enige, ik merk het aan de vragen van cliënten, ik zie het tijdens de facials die ik geef. Het wordt een ander seizoen! Maar met deze tips houd je je huid in prima conditie!

DOFFE HUID

Na de zomer heeft je huid vaak nog een mooi kleurtje, maar door diezelfde zon is je huid(hoornlaag) ook dikker en wat doffer. Soms is je huid zelfs beschadigd door de hoeveelheid zon. Tip; doe eens een kuur met een intensief exfoliërend (peeling-scrub) effect

GEVOELIGE HUID

De gevoelige “huidjes” beginnen vanaf nu de invloed van de weersomstandigheden te merken. Meer roodheid door warmte-koude verschillen, trekkerige huid door droogte van de verwarming. Tip: Je huid heeft meer bescherming nodig, gebruik vollere crèmes. Producten die je “huid barrière” versterken zorgen er tevens voor dat je huid minder reageert op de prikkels van buitenaf.

VALE HUID

Word je huid “vaal” of “futloos” , ontbreekt het je huid aan de nodige energieke uitstraling richting de winter? Tip; Denk dan eens aan de “Brightning” lijnen van diverse cosmetica merken. Veel producten werken op de helderheid van je huid zodat je natuurlijke glans verbetert. Laat je wel goed voorlichten over het gebruik en ondersteun het met een professionele gezichtsbehandeling.

SCHRALE HUID

En last but not least, vergeet niet je handen en voeten. Begin nu met je dagelijkse verzorging om de kans op een schrale huid of kloofjes zo klein mogelijk te houden. Dit laatste geldt overigens ook voor je lippen. Ga tijdig aan de slag met huidverzorgende producten (geen minerale olie) en gebruik af en toe een speciale “lip-peeling”. Je zult verrast zijn door het resultaat!

Natuurlijk is herfst niet alleen kommer en kwel. In de instituut behandeling kunnen we weer accent gaan leggen op warmte en comfort . Bij uitstek het seizoen om te “cocoonen”

Stem nu je verzorging af op het seizoen. Vind je het lastig, laat je adviseren door een schoonheidsspecialist. Wij zijn huidexperts bij uitstek.

Bron: www.wiewathaar.nl

Als "beste instituut van Nederland willen wij twee zaken heel graag bereiken:

1. De uitgebreide kennis van de Cestmoi huidexperts met u delen.

2. Het mooiste uit uw huid halen, laten stralen dus!

Neem plaats aan de SKINBAR en ontvang vrijblijvend advies van de huidexperts van Cestmoi.

Al bekend met de producten van Dermalogica ga dan naar ''merken'' in het hoofdmenu en bestel online via de Dermalogica webshop.

Lifestyle Event Cestmoi en Auphir een groot succes!

Op donderdag 11 juni organiseerde Cestmoi een lifestyle Event , op Landgoed Luchtenburg, ter gelegenheid van het winnen van de prestigieze Beauty Award "Beste Instituut"van Nederland.

Louter positieve reacties van de bezoekers: inspirerend, prachtige locatie, goede presentaties en veel nieuwe mensen ontmoet. Dat waren de meest gehoorde reacties.

Het programma van de avond bestond uit een drietal presentaties (mindfullness, trends huidverzorging, verpletterende eerste indruk) met aansluitend alle gelegenheid om te genieten van heerlijke biologische lekkernijen en drankjes, in de prachtige tuin van Landgoed Luchtenburg, 

Alle positieve reacties van de aanwezige gasten nodigen zeker uit voor een vervolg. En dat gaat er zeker komen...........

Benieuwd naar de sfeerimpressie?   Klik hier!

Deze heerlijke, lichte spray, in een oogstrelende, handzame flacon, is het nieuwste JANZEN bodyproduct. Het biedt één en al sprankeling en werkt op en top verkwikkend.Ideaal als finishing touch na douche, bad en sporten. Fris en verzorgend op ieder moment.Ervaar de langdurige geurbeleving van de subtiele Janzen parfums uit Grasse.Samengesteld op basis van de zes originele Janzen parfums.Zonder alcohol, dus ook geschikt voor de kwetsbare huid.

Feest bij cestmoi, BESTE BEAUTY INSTITUUT van NEDERLAND

Op maandagavond 2 maart is Cestmoi verkozen tot het 'Beste Instituut"van Nederland"

Een prestigieuze titel waar wij, als bedrijf, erg trots op zijn. Voor u als consument geldt, u bent in goede handen!