Vandaag open tot 21:00 uur

Pigmentvlekken verminderen

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken op de huid zijn opeenhopingen van pigment ofwel melanine, zichtbaar als een donkere verkleuring van de huid. Wanneer de huid te veel aan zonlicht is blootgesteld, kunnen de pigmentcellen in de war raken, te veel melanine produceren of onregelmatige pigmentatie geven. Hormoonschommelingen, blootstelling aan zonlicht, ontstekingen en wondjes hebben invloed op de pigmentcellen. Pigmentvlekken kunnen ook een kenmerk zijn van huidveroudering. Sommige pigmentvlekken zijn al aanwezig bij de geboorte.

Er zijn dus meerdere soorten pigmentvlekken, deze soorten zijn gemakkelijk van elkaar te onderscheiden. De meest voorkomende pigment vlek, is de vlek die ontstaat door de zon, ofwel de zonnevlek.

Hoe werkt I.P.L. lichttherapie bij pigmentvlekken?

Lichtflitstherapie is een effectieve methode om oppervlakkig gelegen pigmentvlekken en pigmentvlekken die veroorzaakt zijn door zon te verwijderen. De behandeling kan toegepast worden op alle locaties van het lichaam, zolang er voldoende contrast is te zien tussen de vlek en de normale huidkleur.